Dragnea, după întâlnirea cu primarii: „Sunt asigurări de la Guvern că vor avea cel puţin bugetele de anul trecut”. Ce spune despre banii Capitalei


Preşedintele PSD Liviu Dragnea a dat asigurări, miercuri, la sfârşitul întâlnirii cu primarii de municipii, care a durat peste 4 ore, că toate administraţiile locale vor avea cel puţin bugetele de anul trecut, iar Guvernul  va suplimenta de la bugetul de stat sumele, când un municipiu, sau orice localitate nu poate acoperi cheltuielile sociale.

„Sunt asigurări de la Guvern că vor avea cel puţin bugetele de anul trecut, şi o mare parte din municipii, vor avea venituri mai mari. Va fi o creştere de 27%, pentru toată administraţia locală, din cotele defalcate de TVA”, a spus Dragnea, arătând că vor fi nişte modificări în forma guvrnul va suplimenta de la bugetul de stat, când un municipiu, orice localitate nu poate acoperi cu toată cota de 60% cheltuielile sociale”, a spus liderul PSD.

El a mai arătat că, potrivit proiectului, cheltuielile sociale rămân la guvern.

În privinţa situaţiei de la Capitală, Dragnea a spus că, din punctul lui de vedere, trebuie să se ducă la o întâlnire toţi primarii, la Ministerul de Finanţe.

„Bugetul pe toată Capitala  creşte, să decidă ei şapte, cu atribuţii, competenţe. S-au mai întâlnit o dată, au semnat o hârtie, să se hotărască împreună. (…) Banii Bucureştiului să îi împartă primarii de sectoare cu primarul Capitalei”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a menţionat că proiectul de buget pe 2019 va fi adoptat vineri de Guvern şi apoi va ajunge la Parlament şi a dat asigurări că nu există tensiuni, în coaliţie.

„Cu ALDE nu am avut negocieri, şi nici cu UDMR. Am stat şi am lucrat împreună”, a precizat el.

Post-ul Dragnea, după întâlnirea cu primarii: „Sunt asigurări de la Guvern că vor avea cel puţin bugetele de anul trecut”. Ce spune…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata