Dragnea: Eu nu cred că politica noastră externă este gestionată cum trebuie

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a apreciat că politica externă a României nu este gestionată cum trebuie, făcând în acest sens referire inclusiv la faptul că ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, nu a prezentat o analiză prin care să fie cuantificate rezultatele activităţii ambasadorilor români.

"Eu nu cred că politica noastră externă este gestionată cum trebuie, chiar nu cred. Şi nu cred că se cere ambasadorilor noştri un pachet de obiective foarte bine cuantificate. (…) Orice ambasador UE sau SUA din România merge fără jenă şi fără rezerve, unii chiar cu mare tupeu la ministere pentru ca compania cutare să câştige licitaţia. Şi unii chiar şi scriu. Asta dau informaţie în premieră. Scriu: trebuie să câştige firma cutare. (…) Ambasadorii noştri trebuie să aibă şi ei acolo, totuşi, un mandat. 'După un an de zile să vedem tu cam ce ai făcut pentru România, în afară că îi aranjezi lui Iohannis să viziteze nu ştiu ce ruine prin Italia?' (…) Eu la congres am cerut asta public domnului Meleşcanu, să prezinte o analiză a cuantificării rezultatelor muncii ambasadorilor din punct de vedere economic măcar sau din punct de vedere al unui avantaj pentru statul român. Nu am primit", a precizat el, joi seara, pentru Antena 3.

Totodată, liderul PSD s-a declarat nemulţumit de faptul că România nu are ambasadori în state precum Israel, Belgia sau Canada, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis nu a avut nicio reacţie după ce i-au fost transmise propuneri.

"În ianuarie se fac doi ani de când România nu are ambasador în Israel. Deja la Iohannis a fost trimisă a treia propunere. Niciun fel de răspuns. Este o inacţiune extrem de jignitoare la adresa statului român. (…) Nici la Bruxelles nu avem, adică în capitala Belgiei. Noi nu avem ambasador acolo. În Canada. Şi mai sunt. Sunt o grămadă de ţări în care nu avem ambasadori", a spus…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata