Dragnea l-a asigurat pe Zaev de sprijinul României privind extinderea europeană a Macedoniei de Nord

0 103

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a întâlnit joi cu Zoran Zaev, preşedintele Guvernului Republicii Macedonia de Nord, prilej cu care l-a asigurat pe acesta de sprijinul României privind parcursul european al Macedoniei de Nord, accentuând importanţa pe care ţara noastră o acordă dosarului de extindere a UE în Balcanii de Vest.

Discuţiile bilaterale s-au dezvoltat pe fondul adoptării, de către Camera Deputaţilor, a Legii pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, a informat un comunicat al Camerei Deputaţilor.

"Întrevederea dintre cei doi oficiali se înscrie pe linia ascendentă a contactelor bilaterale, a căror frecvenţă a crescut în contextul deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar şi datorită procesului de aderare a Macedoniei de Nord în spaţiul euroatlantic. Preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis asigurări cu privire la sprijinul ferm al României în ceea ce priveşte parcursul european al Macedoniei de Nord, accentuând importanţa pe care ţara noastră o acordă dosarului de extindere a UE în Balcanii de Vest. Sub acest aspect, preşedintele Guvernului Macedoniei de Nord şi-a exprimat încrederea cu privire la avansarea procesului de aderare la UE, ca urmare a progreselor înregistrate de ţara sa", a precizat comunicatul Camerei Deputaţilor.

În acelaşi timp, Liviu Dragnea a precizat că invitaţia de aderare la NATO constituie un moment istoric, reconfirmând disponibilitatea ţării noastre de a colabora atât pe timpul negocierilor de aderare, cât şi după încheierea acestora.

Pe agenda discuţiilor s-a regăsit şi subiectul minorităţilor culturale, ambele ţări acordând un interes deosebit acestui aspect, deoarece comunitatea aromână din Macedonia de Nord, respectiv cea macedoneană de pe teritoriul ţării noastre, au capacitatea de a contribui semnificativ la…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x