Dragnea: Vom avea o întâlnire a coaliţiei cu premierul pentru a stabili societăţile care vor intra în FSDI

0 95

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a convenit cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, o întâlnire a coaliţiei cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe pentru a stabili societăţile care vor intra în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

"Am discutat un subiect foarte important şi anume Fondul Suveran de Investiţii, care trebuie operaţionalizat. Mai este de adoptat hotărârea de Guvern care este deja pusă în transparenţă şi am convenit amândoi ca în zilele următoare – miercuri sau joi – să avem o întâlnire în coaliţie cu doamna prim ministru şi cu ministrul de Finanţe pentru a stabili exact, pentru ultima dată, care sunt societăţile care vor intra în Fond şi data când va fi adoptată HG. Este un motor de dezvoltare foarte important, este o sursă de investiţii importantă pentru România şi trebuie pornit foarte repede", a afirmat Dragnea, la Parlament.

Întrebat dacă la această şedinţă a coaliţiei s-ar putea discuta şi despre o eventuală sesizare la CCR în cazul revocării procurorului general Augustin Lazăr; Dragnea a răspuns: "Nu, nu ar putea, pentru că eu şi domnul Tăriceanu suntem interesaţi de Fondul de dezvoltare. Nu am discutat subiectul ăsta şi nici nu am de gând să discut miercuri sau joi când va fi şedinţa coaliţiei".

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au avut o întâlnire luni, la Palatul Parlamentului. Tăriceanu a venit la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut o întâlnire, la rândul său, cu Dragnea. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata