Dragorul „Lt. Lupu Dinescu” participă la nouă misiune NATO, în Marea Neagră

În perioada 29 octombrie – 18 nioembrie, Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, au informat, miercuri, reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Anul acesta, potrivit unui comunicat de presă transmis de FNR, este vorba de a şasea misiune NATO, executată de militarii Forţelor Navale.

Nava militară românească a plecat pe 28 octombrie, din portul militar Constanţa, şi urmează să participe la misiuni de asigurare a securităţii colective a NATO, pe flancul estic al Alianţei.

În cadrul grupătii navale a NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) şi mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” şi „Orion” (Spania).

„Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creşterea gradului de interoperabilitate între forţele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navale au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) şi Kherson (Ucraina), dar vor participa şi la Exerciţiul multinaţional MCM ‘Poseidon 20’, organizat de partenerii bulgari”, se menţionează în comunicat.

În contextul militar, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi are la bord un echipaj format din 72 de militari.

Din punct de vedere strategic şi de apărare, prin misiunile şi exerciţiile la care participă marinarii militari români, Forţele Navale Române contribuie la consolidarea posturii de descurajare a ameninţărilor din bazinul pontic şi la proiectarea stabilităţii în plan regional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata