Ecaterina Andronescu vrea să elimine orele de Educație fizică la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a

0 107


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vrea să elimine orele de Educație fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, pentru a le înlocui cu același număr de ore din disciplina Joc și mișcare, potrivit edupedu.ro.

Potrivit unui proiect de ordin, Ecaterina Andronescu vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a)

Aceste ore ar urma să se transfere la materia Joc și mișcare, predată de Învățătoare. Astfel, dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar.

Motivul schimbărilor pe care le vrea Ecaterina Andronescu ar fi pur economic, spun câțiva specialiști apropiați de Ministerul Educației. Orele care trec la  Joc și mișcare vor fi predate de învățător, dar norma acestuia nu depășește 18 ore, ceea ce înseamnă că nu este plătit în plus. În schimb, profesorii de Sport din primar vor rămâne fără orele respective și fără banii pe care îi primeau pe ele.

Citeşte și: VIDEO | Scandal cu ţipete la dezbaterea bugetului, între Guvern şi Opoziţie: Ministrul Ecaterina Andronescu: „Nu ne mai faceţi hoţi, că nu suntem!”

FOTO HEPTA

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

 

Post-ul Ecaterina Andronescu vrea să elimine orele de Educație fizică la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a apare prima dată în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata