Echinocțiul de primăvară 2019. Când trebuie să trecem la ora de vară

Ne apropiem încet, dar sigur de un fenomen care se petrece odată pe an. Este vorba despre echinocțiul de primăvară. Deși în luna martie vremea continuă să fie capricioasă, din punct de vedere calendaristic putem spune că am pășit deja în anotimpul primăverii.

Se apropie echinocțiul de primăvară

În câteva zile va avea loc echinocțiul de primăvară, moment care marchează începutul primăverii astronomice. Fenomenul se va produce pe 20 martie, la ora 18:15. Potrivit specialiștilor, în acel moment ziua și noaptea vor deveni practic egale.

După 21 martie, în schimb, ziua se mărește, iar natura se trezește la viață. Odată cu echinocțiul de primăvară, începe practic primăvara astronomică, fenomen ce se întinde pe durata a 92 de zile. Este momentul în care Soarele,  în mișcarea sa aparentă anuală, „trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ” , explică specialiștii.

Când vom trece la ora de varăCând vom trece la ora de vară

Când trebuie să trecem la ora de vară

În mod oficial, România va trece la ora de vară în noaptea de 30 spre 31 martie, atunci când ora 3:00 va deveni ora 4:00. De asemenea, ziua de duminică 31 martie va fi practic cea mai scurtă din an, având doar 23 de ore, în loc de 24.

Mecanismul prin care se face trecerea orei, atât primăvara cât şi toamna, este aplicat în momentul de față de 110 ţări din întreaga lume. În ceea ce privește România, țara noastră a aderat la ora de vară în anul 1932. Acest sistem are ca scop declarat folosirea din plin a luminii Soarelui și, în acest fel, se urmărește economisirea energiei electrice necesare iluminatului.

Dana Țupa vine cu sfaturi prețioase pentru a face față cu bine schimbărilor din această perioadă

Specialiștii sunt de părere că echinocțiul de primăvară reprezintă momentul în care întreaga natură revine la viață.  Profesorul de yoga Dana Țupa  este…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata