Elevii solicită miniștrilor Bode și Ștefan să nu elaboreze OUG pentru reglementarea transportului județean: nu vrem o a doua OUG 51!

34

Ca urmare a eforturilor reprezentanților elevilor din toată țara, Ordonanța de urgență nr. 51/2019 a fost respinsă pe cale parlamentară. O dată cu publicarea, în Monitorul Oficial, a Legii privind respingerea Ordonanței de urgență nr. 51/2019, ministrul Dezvoltării a anunțat consiliile județene să pregătească noi contracte privind transportul județean, fapt care a determinat elevii reprezentanți să inițieze demersuri pe plan local pentru a convinge președinții consiliilor județene să acorde gratuitate pentru transportul județean.

Astăzi, în ședința Guvernului României s-a stabilit că va fi realizată o nouă Ordonanță de urgență pentru a reglementa transportul județean, aspect care demonstrează faptul că interesele transportatorilor și ale consiliilor județene sunt mai presus decât cele ale copiilor din România.

Printr-o posibilă prelungire a licențelor operatorilor de transport, ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional, având în vedere sutele de mii de elevi aflați în risc de excluziune socială, elevi față de care autoritățile publice locale au obligația de a garanta transport gratuit.

Miniștrii Bode și Ștefan pregătesc OUG pentru reglementarea transportului județean, ca reacție a presiunii publice efectuate de operatorii de transport. La aceasta se adaugă iresponsabilitatea consiliilor județene care refuză să acorde gratuitate pentru transportul județean al elevilor – după luni de zile de manifest al elevilor din România, suntem pe cale să constatăm că interesele elevilor sunt mai prejos decât interesele personale ale politicienilor. Solicităm realizarea de urgență a contractelor privind transportul județean și vom condamna cu fermitate fiecare președinte de consiliu județean care va refuza să prioritizeze accesul la educație, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner