Emanuel Soare, prorector al Universităţii din Piteşti, este propunerea organizaţiei pentru funcţia de prefect

0 36

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a anunţat luni că Emanuel Soare, prorector al Universităţii din Piteşti, este propunerea organizaţiei pentru funcţia de prefect, el fiind desemnat în urma unui proces de selecţie desfăşurat la nivelul organizaţiei judeţene.

„Am urmărit cu mare atenţie şi ceea ce doreşte societatea argeşeană, care sunt pretenţiile, care sunt aşteptările societăţii argeşene şi am analizat cu mare atenţie şi cu multă responsabilitate. (…) Vreau în acelaşi timp să demonstrăm că PNL este un partid deschis (…) şi fiecare poate să-şi facă o carieră şi are o şansă de a putea promova, de a avea un cuvânt greu de spus. (…) În perioada asta am avut mai multe consultări, discuţii (…), analiza acestor depuneri de candidaturi, de CV-uri, le-am discutat cu prim-ministrul României, le-am discutat cu ministrul de Interne (…) şi după această analiză, după aceste discuţii (…), propunem societăţii argeşene un candidat pentru funcţia de prefect al judeţului Argeş, în persoana domnului prorector Emanuel Soare”, a declarat Miuţescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat faptul că Emanuel Soare trebuie să mai îndeplinească o singură condiţie pentru a fi numit prefect, şi anume să obţină statutul de funcţionar public.

„În perioada imediat următoare, dânsul trebuie să-şi finalizeze toate operaţiunile de a intra în legalitate cu această candidatură şi pentru a putea să îndeplinească toate condiţiile necesare pentru a putea fi numit de către ministrul de Interne prefect al judeţului Argeş”, a spus preşedintele PNL Argeş.

Emanuel Soare, unul dintre cei patru prorectori ai Universităţii din Piteşti, având ca domeniu de responsabilitate cooperarea internaţională, a spus că a luat decizia să se înscrie în PNL în urmă cu 10 luni, la invitaţia lui Adrian Miuţescu.

„Lumea politică este o lume în care nu mi-aş fi imaginat că voi intra vreodată. Îmi propusesem să stau deoparte de lumea politică şi să-mi văd de cariera mea, de viaţa profesională. (…) După lungi dezbateri, am luat această decizie, am intrat în politică şi mi-am asumat atunci ideea că intru în politică pentru a face ceva bine, pentru a face ceva, nu pentru a vorbi”, a explicat Soare.

În opinia sa, instituţia pe care ar urma să o conducă are nevoie de un management profesionist, prin care să fie recâştigată încrederea cetăţenilor.

„Eu voi veni cu o nouă viziune, voi veni cu o nouă perspectivă, voi încerca să implementez un management profesionist, bazat pe obiective, pe termene, pe indicatori de rezultate (…). Sunt sigur că, pornind de la aceste mici reglaje profesionale, instituţia se va eficientiza. Pentru că noi (…) trebuie să recâştigăm încrederea cetăţeanului”, a precizat Emanuel Soare.

Funcţia de prefect al judeţului Argeş a devenit vacantă pe 10 decembrie, când fostul ei titular, Emilian Dragnea, a fost eliberat din funcţie, fără ca Guvernul să desemneze un înlocuitor. La conducerea Instituţiei Prefectului Argeş a rămas subprefectul Adrian Bughiu.

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x