ERATĂ Tăriceanu anunță că ALDE va condiționa susținerea unui prim-ministru din partea PNL

120

În știrea publicată la 17:38 de agenția MEDIAFAX, cu titlul „Tăriceanu anunță că ALDE va condiționa susținerea unui prim-ministru din partea PNL”, în loc de formularea „preferă un guvern tehnocrat”, a se citi corect că nu preferă un guvern tehnocrat, ci o formulă politică.

Redăm știrea în forma corectă:

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că ALDE lucrează la un set de condiții legate de votul pentru un viitor guvern, respectiv susținerea candidatului PNL pentru funcția de prim- ministru. El a adăugat că nu preferă un guvern tehnocrat, ci o formulă politică.

„În ceea ce privește PNL-ul, noi lucrăm acum la un set de, hai să le spunem, condiții legate de votul pentru un viitor guvern, că urmare a desemnării pe care președintele trebuie să o facă la nivel de prim-ministru, candidat de prim-ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Liderul ALDE a afirmat că preferă o formulă politică în locul celei tehnocrate.

PNL-ul, care este inițiatorul moțiunii, deci PNL-ul să fie cel care dă primul-ministru și alcătuiește Guvernul, nu știu cum va dori să procedeze, dacă vrea să facă un guvern mono-color sau un guvern de coaliție mai largă, pentru că cei de la USR în trecut și-au manifestat opoziția față de intrarea într-un guvern, dar recent, săptămâna trecută am văzut că și-au schimbat poziția și atitudinea. Sau cealaltă formulă este o formulă de guvern tehnocrat, care să guverneze România până la alegerile planificate din 2020, mă refer la alegerile legislative. Întotdeauna am să prefer o formulă politică unei formule tehnocrate, pentru că formulă tehnocrată nu poate să dea garanția că acele măsuri necesare de reforma care trebuie făcute în perioada următoare și probabil o serie de măsuri cu impact politic și social, în așa fel încât să se realizeze un buget echilibrat, nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care în general…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner