Este doliu în România. Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunțul la miezul nopții: „Condoleanțe familiei!”

170

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a făcut un anunț copleșitor, aseară , la scurt timp după miezul nopții. Țara este în doliu iar nenumărați oameni cunoscuți s-au întristat la aflarea veștii. În afirmațiile pe care le-a făcut cunoscut, al doilea om în stat a vorbit despre perioada întunecată de pe vremea comunismului dar și despre România astăzi, care trece printr-o etapă mai complicată și cu siguranță are nevoie de persoane competente ca să ia niște decizii corecte.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele de Senat a aflat din păcate că fondatorul PNL în județul Vaslui, dr. Aurel Ionescu Moțet a încetat din viață. Acum 30 de ani, fostul politician împreună cu președintele de Senat au fondat împreună Partidul Național Liberal, unul la nivel al țării, iar altul în județul Vaslui. Chiar dacă la acest moment politicianul face parte dintr-un alt partid, a ținut să transmită cu emoție în suflet un mesaj în memoria domnului Moțet:

“Regret profund dispariția dintre noi a unuia dintre seniorii liberalismului din România, doctorul Aurel Ionescu Moțet, cel care a pus piatra de temelie a curentului liberal din județul Vaslui. Un camarad fără seamăn, alături de care a fost o onoare să mă aflu, în urmă cu aproape trei decenii, pe drumul de început al democrației, al respectării drepturilor și libertăților în țara noastră, zdruncinată după experiența anilor întunecați ai comunismului. Un profesionist și un om politic desăvârșit, animat de convingerea că justețea principiilor liberale și forța argumentelor logice stau la baza oricărei societăți democratice. Păstrez în minte dialogurile pline de vervă, în spiritul unei loialități fără cusur față de ideile liberale și al vocației de a le face cunoscute și apreciate la adevărata valoare. Cu mâhnire, constat că generația celor care au înclinat decisiv destinul României către dreapta se împuținează, într-o perioadă în care avem nevoie tot mai mult de echilibru și de decizii oportune. Exemplele seniorilor liberali sunt unele pe care avem obligația să ni le însușim întocmai pentru a le onora veșnic memoria. Dumnezeu să-l aibă în pace pe doctorul Aurel Ionescu Moțet! Condoleanțe familiei!” este mesajul emoționant transmis de Călin Popescu-Tăriceanu, conform publicației vremeanoua.ro

 

 

Sursa: cancan.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata