Este nevoie de forţe suplimentate pentru stingerea incendiului de la Salonta

443

Forţele de intervenţie pentru stingerea incendiului de la un depozit de deşeuri mase plastice din Salonta au fost suplimentate, pompierii reuşind să intre până la mijlocul curţii depozitului pentru a acţiona şi din interior, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

„Au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie astfel că, în acest moment, un număr de 58 de pompieri militari acţionează cu opt autospeciale de lucru cu apă şi spumă. De asemenea, au fost mobilizate şi autospecialele suport pentru transport motorină şi spumogen. Acţiunea este condusă la faţa locului de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, colonel Sorin Caba”, a precizat Camelia Roşca.

Din explicaţiile acesteia reiese că echipajele de pompieri au reuşit să pătrundă în incinta depozitului, în prezent acestea acţionând aproape până la mijlocul curţii. Se intervine atât din exterior, de jur împrejurul obiectivului, cât şi din interiorul acestuia.

În acest sens, vineri dimineaţa, inspectorii şefi ai ISU Bihor şi ISU Arad au contactat omologii din judeţele ungare Békés şi Hajdú-Bihar informându-i cu privire la direcţia norului de fum şi gaze toxice.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3,40, în municipiul Salonta, la periferia acestuia, la un depozit de colectare şi reciclare deşeuri de plastic, aparţinând de SC Granuplast Direct SRL, de pe strada Ghestului nr. 4, în apropierea Staţiei CFR Salonta, unde îşi are sediul şi Punctul de Trecere a Frontierei Salonta feroviar.

În acest context, iniţial, 30 de pompieri au acţionat pentru stingerea focului, extins pe o suprafaţă de circa 8.000 de metri, la trei hale şi curtea depozitului, unde se află peste 1.300 de tone de deşeuri din plastic reciclabil. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata