Eugen Teodorovici, despre vaccinul adus din Cuba împotriva cancerului: „Vrem colaborare astfel încât românii să beneficieze şi ei de astfel de antidot”

0

Românii au descoperit un leac incredibil pentru a recupera datoria istorică a Cubei: vor importa tratamente pentru cancer și mai mult, vor produce și vaccinuri descoperite de cubanezi, chiar aici. Medicii nu sunt la fel de entuziasmați, întrucât se plâng că nici măcar citostatice de bază nu există în spitale.

Eugen Teodorovici a divulgat abia acum motivul vizitei confidențiale la Havana de la finalul anului 2018. Acesta s-a dus cu ministrul Sănătății pentru a negocia mai multe leacuri anticancer ce au fost descoperite de cubanezi. Unul dintre ele este cel pentru cancerul pulmonar.

„Se pare că produce efecte. Avem deja un acord pe Sănătate definitivat împreună cu doamna ministru Pintea pentru a fi semnat, cred că în august se poate semna cu partea cubaneză. Pe mai multe patologii, cancer, diabet, etc.”, a susținut Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Toate acestea ar fi primite la schimb cu ștergerea datoriei istorice pe care Cuba o are față de țara noastră înainte de 1989, atunci când Ceaușescu i-a trimis prietenului său, Fidel Castro, tractoare și utilaje pentru o uzină. Valorea tranzacției respective era de 1,5 miliarde de ruble transferabile, bani ce au fost pierduți în clipa în care moneda din vechiul URSS a dispărut.

Acum se încearcă recuperarea de creanțe, iar ministrul Finanțelor este optimist. Este de părere chiar că vaccinul cubanez s-ar putea introduce în țara noastră.

„Punerea la dispoziţie a unei infrastructuri pe care România o are, să spunem, talentului sau ideilor bune ale părţii cubaneze în aceste zone şi vrem colaborare astfel încât românii să beneficieze şi ei de astfel de antidot”, a explicat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Singurul loc în care se poate dezvolta serul anti-cancer este la Institutul Cantacuzino. România însă, nu a mai produs din 2013 vreun vaccin. Ba mai mult, după șase ani, personanul abia începe instruirea pentru o eventuală reluare a…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata