Eugen Tomac: Propunerile de interimari, profund neconstituționale. Guvernul este în moarte clinică

0

Președintele PMP Eugen Tomac a afirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, că propunerile de miniștrii interimari trimise la Cotroceni sunt profund neconstituționale. El a adăugat că Daniel Suciu nu are nici măcar Facultatea de Drept sau experiența necesară pentru a conduce Ministerul Justiției.

„Propunerile pentru ministerele Educaţiei şi Internelor sunt profund neconstituţionale. Articolul 107, aliniatul 4 din Constituţie spune clar că interimatele sunt de maximum 45 de zile. Or, PSD a avut deja interimari pe funcţiile respective. Deci, Preşedintele şi să vrea nu poate să-i numească pe Leş şi Hurduc la Interne, respectiv Educaţie. În ceea ce priveşte nominalizarea de la Justiţie, evident că nu e bun Daniel Suciu. Nu are nici măcar Facultatea de Drept. El este licenţiat în ştiinţe politice şi a fost jurnalist înainte. Propunerea sa este o încercare a Vioricăi Dăncilă de a-i mulţumi pe baronii PSD din Ardeal, în special pe Radu Moldovan, inventatorul lui Suciu.”, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Liderul PMP susține că Guvernul se află în „moarte clinică” de când ALDE a ieșit de la guvernare.

„Abia aştept data de 10 octombrie să votăm moţiunea de cenzură şi să ne trezim din acest vis urât reprezentat de guvernarea PSD. Viorica Dăncilă dovedeşte încă o dată că este ruptă de realitate şi nu înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul său. Sunt unii în jurul său care o împing să spună şi să facă prostii pentru ca ei să-şi facă jocurile nestingheriţi în spate. PSD vrea interimari pentru a da ultimele tunuri. Pe ultima sută de metri, vor să cheltuie 6 miliarde de lei pe proiecte care nu se vor realiza niciodată, dar vor umple buzunarele clientelei de partid în următorii ani. Guvernul Dăncilă este în moarte clinică – asta se întâmplă deja din momentul în care Tăriceanu a anunţat că scoate ALDE de la guvernare. Pentru situaţia creată, singurii vinovaţi sunt…

Citeste continuarea pe News 24

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close