Europarlamentara Norica Nicolai doreşte un buget mai mare pentru România din Fondul pentru Pescuit

0 109

Europarlamentara Norica Nicolai şi-a exprimat, duminică, la Tulcea, dorinţa de a continua să lucreze în Comisia pentru Pescuit a PE şi de a atrage un buget mai mare pentru România din Fondul European pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (FEPAM), dacă va obţine un nou mandat la alegerile europarlamentare din luna mai.

"Avem o certitudine. Suma alocată pentru FEPAM pentru întreaga UE a rămas la 6,4 miliarde de euro. Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii să pregătim mult mai bine solicitarea României de alocare de fonduri. Am avut 167 de milioane de euro care s-au utilizat în mare parte", a declarat Norica Nicolai, în timpul unei conferinţe de presă a organizaţiei judeţene a ALDE.

Europarlamentara a mai spus că doreşte ca suma care va fi alocată României prin FEPAM în următorul exerciţiu financiar european să fie de cel puţin 500 de milioane de euro şi a menţionat că includerea pagubelor produse de cormorani în agenda publică nu este "un moft".

"Studiile din Danemarca au arătat că un cormoran poate mânca şi până la 500 de kilograme de puiet într-o singură oră. În Germania, vorbim de aproape aceeaşi cantitate. Ei (cormoranii, n.red.) sunt o problemă, nu un moft pe care pescarii l-au avut şi au dorit să-l ridice pe agenda europeană. Cu un coleg din Germania şi un danez, am făcut un amendament în care solicităm o derogare de la Directiva pentru păsări care interzice uciderea cormoranilor şi prin care cerem despăgubiri pentru cei ale căror exploataţii au fost afectate de păsări şi de alte animale", a mai spus Norica Nicolai.

Ea şi-a exprimat speranţa ca amendamentul iniţiat să fie adoptat şi a precizat că pe agenda ei de lucru se află şi chestiuni referitoare la dimensiunea bărcilor utilizate la pescuit pe Marea Neagră.

"Noi nu putem merge în Marea Neagră cu bărci foarte mici. După cum ştiţi, acum avem un incident cu trei pescari. Trebuie regândită redimensionarea bărcilor….

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x