#europarlamentare2019/AEP: Proiect privind unele măsuri pentru buna organizare a alegerilor din 26 mai, în dezbatere publică

0 88

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat şi lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind unele măsuri pentru buna organizare a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Potrivit unui comunicat al AEP transmis miercuri AGERPRES, proiectul de hotărâre stipulează măsuri tehnice precum operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, cu luarea în considerare a aspectelor specifice alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European; aplicarea corespunzătoare a metodologiilor emise de Autoritatea Electorală Permanentă în aplicarea prevederilor legale privind Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, precum şi secţiile de votare.

Proiectul mai prevede stabilirea modelului listei electorale permanente şi a normativelor privind ştampilele cu menţiunea "VOTAT".

De asemenea, prezentul proiect urmăreşte ca prevederile art. 49 alin. (1), (4) şi (5) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, să se aplice în mod corespunzător la alegerile pentru Parlamentul European.

Proiectul este subsecvent OUG 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 şi Deciziei Biroului Electoral Central din 29 martie privind organizarea activităţii de verificare şi centralizare a proceselor-verbale utilizate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din 26 mai.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x