#europarlamentare2019 Orban: Vom încerca să suplinim boicotul făcut de CNA şi vom face o amplă campanie de informare a cetăţenilor

0

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la Târgu Jiu, că se va încerca suplinirea ''boicotului'' făcut de Consiliul Naţional al Audiovizualului printr-o amplă campanie de informare a cetăţenilor, el referindu-se la decizia CNA de respingere a unei recomandări către televiziuni de difuzare a spotului audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială referitor la referendumul din 26 mai în regim de anunţ de interes public.

"Vom încerca să suplinim boicotul făcut de CNA şi vom face o amplă campanie de informare a cetăţenilor români privitor la referendum şi la importanţa referendumului. Reamintesc ce s-a întâmplat astăzi în CNA ca să fie foarte clar: 1 – CNA a refuzat, în conformitate cu legea, să-şi îndeplinească obligaţia de a acorda timp de antenă pe mass-media şi audiovizuală campaniei pentru referendum. Repet, CNA, astăzi, o majoritate formată din opt reprezentanţi ai PSD, ALDE şi UDMR, a votat împotriva acordării unei decizii de acordare a timpilor de antenă (…), adică au refuzat informarea cetăţeanului român. (…) Tot astăzi, CNA a refuzat difuzarea clipului preşedintelui României de informare a cetăţenilor şi de îndemn la vot drept clip de utilitate publică. (…) Practic, i-a interzis preşedintelui României să informeze cetăţenii (…), adică a reintrodus cenzura împotriva preşedintelui şi împotriva cetăţenilor români care trebuie să primească această informaţie. Al treilea lucru pe care l-au făcut – au aprobat clipul AEP (Autorităţii Electorale Permanente – n.r.) în condiţiile în care noi am solicitat în mod expres difuzarea unui clip de informare pentru alegerile pentru Parlamentul European şi realizarea unui clip distinct pentru referendum", a spus Orban într-o conferinţă de presă susţinută alături de Rareş Bogdan şi Florin Cîţu.

Liderul PNL a adăugat că această situaţie este una fără precedent şi că reprezentanţii PNL caută…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata