#europarlamentare2019/Tăriceanu propune promovarea unei politici unitare referitoare la producerea de medicamente şi echipamente medicale

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni seara că le va propune viitorilor europarlamentari ai partidului să susţină la nivel european mai multe teme privind domeniul sănătăţii, printre acestea fiind şi promovarea unei politici unitare în ce priveşte producerea de medicamente şi echipamente medicale astfel încât să fie reduse costurile şi să nu existe dublu standard pentru diferite ţări din cadrul UE.

Tăriceanu consideră că o astfel de politică unitară va avantaja atât cetăţenii români, cât şi pe cei europeni.

"Este vorba de promovarea unei politici unitare în ceea ce priveşte producerea de medicamente şi de echipamente medicale pentru sectorul sănătăţii, în aşa fel încât să reducem costurile şi să nu existe dublu standard, adică medicamente mai bune în anumite ţări, medicamente mai puţin bune, cu efecte terapeutice mai slabe, în ţările noastre. După părerea mea, reducerea costurilor pentru medicamente şi echipamente medicale va fi avantajul cetăţenilor români, dar şi în avantajul cetăţenilor europeni", a spus liderul ALDE, la România Tv.

Tăriceanu a menţionat şi trei propuneri privind sistemul de sănătate în România: promovarea unei politici de reducere a timpului de spitalizare, a unui program de telemedicină şi acordarea unor stimulente fiscale pentru achiziţia de echipamente medicale de înaltă tehnologie.

"Al doilea lucru la care vreau să mă refer este vorba de a promova în România o politică pentru reducerea timpului de spitalizare. La noi există, spre deosebire de alte ţări, un timp de spitalizare foarte mare şi înainte de efectuarea unei operaţii şi postoperatoriu, pentru analize ş.a.m.d. (…). Lucrul acesta trebuie cu precădere urmărit în sectorul public de sănătate, şi foarte mulţi bolnavi ar putea să fie îngrijiţi acasă, într-un cadru de confort familial, în aşa fel încât şi costurile pentru sistemul de sănătate…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata