Europarlamentarul care a cerut activarea articolului 7 pentru România a lansat un nou avertisment

0

Elmar Brok a declarat că articolul 7 ar putea fi activat chiar în perioada în care România deține președinția Consiliului European dacă nu se va produce o schimbare în politicile Guvernului de la București. 

Europarlamentarul german care a cerut activarea articolului 7 pentru România a făcut mai multe declarații referitoare la situația din țara noastră în cadrul emisiunii „Paşaport diplomatic” de la Digi24.

Elmar Brok a precizat că a cerut o „verificare”, și nu o activare a articolului respectiv, pentru a vedea dacă justiția este supusă presiunilor și pentru a vedea în ce măsură România se conformează statului de drept.

De asemenea, germanul spune că „în condițiile actuale, România nu ar fi acceptată ca membră în UE”, numind mentalitățile Guvernului din țara noastră „învechite”.

Întrebat ce nu face bine România în acest moment, Elmar Brok a răspuns: „Tuturor statelor care au fost sub dictatură comunistă li s-a promis că vor putea intra în UE, cu condiţia statului de drept şi a democraţiei, democraţia liberală clasică. Acum vedem în mai multe ţări, inclusiv în cazul partidului de guvernământ din România, că se întorc la mentalităţile învechite: dacă ai majoritatea în parlament, poţi să faci ce vrei, tribunalele joacă un rol minor sau un rol care este îngrijorător, deci percepţia democraţiei de tip occidental şi statul de drept, al controlului şi echilibrelor sunt greşit înţelese. Şi cred că aceasta este una din problemele majore”.

În legătură cu cererea de activare a articolului 7 împotriva României, europarlamentarul a comentat că este vorba de o verificare nu de o decizie.

„Dacă vedem că justiţia este supusă presiunilor, că se modifică legi, că liderii unor partide…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close