Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul! Cum arată proiectul de lege

Suspecții de evaziune fiscală dintr-un dosar scapă de acuzații, doar dacă unul dintre ei plătește prejudiciul total. Aceasta este o modificare a Legi evaziunii fiscale adoptată, marți, de deputații juriști.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil, cu 13 voturi pentru- PSD, ALDE, UDMR- 3 împotrivă-USR- și 3 abțineri-PNL- pe proiectul de lege al lui Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul

Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul! Cum arată proiectul de legeComisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil, cu 13 voturi pentru- PSD, ALDE, UDMR- 3 împotrivă-USR- și 3 abțineri-PNL- pe proiectul de lege al lui Cătălin Rădulescu, deputat PSD

”În cazul săvărşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală”, prevede un amendament adoptat în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

De menționat este că social-democrații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat acest amendament, spre nemulțumirea parlamentarilor opoziției. Cei din urmă au susținut că este un tertipul al puterii pentru a-i scăpa pe penali de închisoare.

Social-democrații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat amendamentul, spre nemulțumirea parlamentarilor opoziției

Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul! Cum arată proiectul de legeOpoziția a susținut că este un tertipul al puterii pentru a-i scăpa pe penali de închisoare

În acest caz, prejudiciul se stabilește după o formulă specială de calcul, adică la paguba inițială se adaugă o majorare de 20% plus o serie de penalizări. Cu toate acestea, în forma adoptată de Senat, majorarea prejudiciului era de 50%.

Astfel, prejudiciul poate fi plătit în termen de un an,…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata