eVote, companie care promovează accesul facil la AGA, devine membru ARIR

Foto: cumanagement.com
0 7

În calitate de membru afiliat, compania eVote, care asigură o soluţie completă pentru participarea facilă a acţionarilor în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor, se alătură Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

Actual eVote a dezvoltat o platformă online de participare la şedinţele Adunărilor Generale ale Acţionarilor care oferă flexibilitate şi asigură o mai bună conectivitate între companie şi acţionari. Avantajele unei astfel de platforme constau în optimizarea resurselor materiale şi de timp, promovarea transparenţei şi responsabilităţii companiilor faţă de acţionari, acurateţea, numărarea voturilor şi a cvorumului, calcule de prezenţă şi vot certificat, se menţionează în comunicat.

„Inovaţia, accesul rapid la informaţii şi participarea activă în luarea deciziilor sunt esenţiale pentru dezvoltarea pieţei de capital. Ne dorim să aducem constant în sprijinul membrilor noştri, dar şi al pieţei de capital în general, modalităţi de facilitare a interacţiunii tuturor jucătorilor din acest domeniu. Susţinem comunicarea proactivă, transparenţa în luarea deciziilor şi accesul investitorilor facil la companii pentru o dezvoltare sustenabilă”, a declarat Daniela Şerban, preşedinte şi cofondator ARIR.

În contextul organizatoric, eVote a fost fondată de Bogdan Iliescu, unul dintre cei mai experimentaţi bancheri de investiţii din România cu peste 20 de ani de experienţă în privatizări, fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital, Mihai Chişu, unul din cei mai apreciaţi brokeri din piaţa de capital autohtonă şi Ionuţ Albu, antreprenor în domeniul IT cu o experienţă de peste 20 de ani în construirea de modele inovative de business, din dorinţa de a oferi soluţii pentru piaţa de capital din România.

Astfel, eVote este a cincea organizaţie care se alătură Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România în calitate de Membru Afiliat.

Aşadar, ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă.

A fost înfiinţată în Noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata