Examenele de admitere la liceu și facultate ar putea să fie din nou obligatorii

Lovitură pentru elevi! S-ar putea să revină examenele de admitere la liceu și facultate.Un proiect privint această iinițiativă a fost lansat în noua sesiune parlamentară, pentru dezbatere. „De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri şcolari, astfel încât şcolile să poată să asigure prin consilieri îndrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educaţional”, a adăugat Raluca Turcan, conform antena 1.ro.

Raluca Turcan, în această privință, va urma să depună și o inițiativă legislativă pentru ca fiecare școală să poată beneficia de cabinet medical dotat şi cu asigurarea personalului de specialitate.

Examenele de admitere la liceu și facultate, din nou obligatorii?

Liberarii doresc modificarea Legii educației naționale, iar, în acest context, elevii și studenții se vor conforma și vor da din nou examene de admitere. Proiectul aferent a fost pus în dezbatere, în noua sesiune parlamentară. „Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează în dezbatere publică – pentru ca ulterior să depună iniţiative legislative – următoarele proiecte: modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu şi examenul de admitere la facultate”, a declarat în cursul zilei de luni, Raluca Turcan, liderul deputaților liberali. Aceste declarații au fost făcute după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Ar putea reveni examenele de admitere la liceu și la facultateAr putea reveni examenele de admitere la liceu și la facultate

Ecaterina Andronescu despre schimbări în învățământ: „Școala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate”

„O să facem în așa fel încât să o terminăm la data la care este planificată. Vom constitui grupuri de lucru şi în aceste grupuri de lucru, vom face apel la toţi cei care sunt determinaţi să vină în întâmpinarea unei legi moderne. Eu cred că viitoarea lege a învăţământului trebuie…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata