Expoziţia de la Science Museum din Londra cu tema “Lupta umanităţii cu bolile infecţioase

0

La Science Museum din Londra, săptămâna viitoare, odată cu redeschiderea instituţiei după cea mai lungă perioadă fără vizitatori după cel de-Al Doilea Război Mondial, se va inugura  o expoziţie cu tema Lupta umanităţii cu bolile infecţioase, informează Reuters.

În acest context, ”Medicine: The Wellcome Galleries” urmăreşte progresele medicinei de-a lungul istoriei, printre exponatele de interes aflându-se un plămân din fier utilizat în cazul pacienţilor cu poliomielită în anii ’50, un dulap medical folosit pentru carantină în anii ’70, echipament de protecţie personală din timpul epidemiei de Ebola şi statistici referitoare la eficacitatea vaccinării.

În cadrul celor cinci galerii,  care au fost inaugurate în noiembrie 2019, ”sunt, bineînţeles, foarte relevante pentru pandemia de COVID-19”, a declarat pentru Reuters TV directoarea adjunctă a muzeului, Julia Knights.

Din programul de activităţi al instituţiei, pe lângă arhivarea trecutului, muzeul şi-a mobilizat curatorii să colecteze obiecte din zilele noastre în scopul unei expoziţii viitoare care îşi propune să evalueze provocările cărora ştiinţa şi societatea trebuie să le facă faţă în 2020.

”(Suntem)… în căutarea unor dovezi perene pentru generaţiile viitoare din domeniul medical, ştiinţific, cultural, precum şi a unor răspunsuri profund personale la COVID-19”, a declarat Knights.

În momentul de faţă, Muzeul a trecut printr-o operaţiune intensă de dezinfectare, îşi va redeschide porţile pe 19 august şi oferă online, dar şi unui număr limitat de vizitatori, bilete de acces fără programare pentru a permite distanţarea fizică şi a evita aglomeraţia în cartierul londonez al muzeelor, unde se află şi Natural History Museum şi Victoria and Albert Museum.

”Aseptizăm clădirea, dar nu şi experienţa de vizitare”, a dat asigurări Knights.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata