Factură de 33.000 lei la curent pentru o familie din Sibiu

O familie din Sibiel, județul Sibiu, a avut un șoc atunci când a primit factura la curent. Aceștia au de plătit 33.000 lei. Oamenii au declarat că au nevoie de un împrumut bancar pentru a putea achita factura uriaşă.

Așadar, Cristina Deac locuiește împreună cu soțul și copilul într-o casă cu două etaje, în Săliște, judeţul Sibiu. În luna iulie a primit o factură, reprezentând o regularizare de patru ani, la curent electric. Citirea contorului nu s-a mai făcut din luna mai a anului 2019, pe motivul că furnizorul „nu are cititori”, iar de atunci furnizorul a calculat, la tariful actual, că familia are de plătit suma de aproximativ 33.000 de lei.

Mai mult decât atât, proprietarii sunt încă în stare de șoc după factura primită, mai ales că în fiecare lună au achitat facturile indiferent că au fost 200, 300 sau 800 lei. Familia se gândește să facă un împrumut bancar pentru că altfel nu ar putea plăti suma exorbitantă.

„Noi acum trebuie să facem un credit în bancă pentru această factură, care după spusele lor, ar trebui să fie și mai mare de atât, pentru că de anul acesta tariful s-a schimbat, deși cei de la Electrica au făcut calculul calculul în funcție de tariful de astăzi”, a precizat femeia, citată de oradesibiu.ro.

În plus, singura soluție primită de la Electrica a fost să plătească jumătate de sumă, iar mai apoi, va putea plăti eșalonat.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata