Fenomen rar în Marea Britanie. Un curcubeu a apărut pe cer în toiul nopții. FOTO

Fenomen rar petrecut în Marea Britanie. N-o să-ți vină să crezi ce a putut apărea pe cer, chiar în toiul nopții. În rândurile următoare vorbim despre un fenomen care se produce extrem de rar. Curioșii au reușit să surprindă momentul, printr-o serie de fotografii spectaculoase. Printre aceștia se numără și specialistul BBC.

Curcubeu lunar în marea Britanie. Fenomenul exte extrem de rar

O formă rară de curcubeu lunar a putut fi observată în urmă cu câteva nopți pe cerul Marii Britanii. Specialiștii descriu acest moment ca pe „un fenomen rar și plin de culoare. Este de-a dreptul uluitor”. Aceasta a fost reacția lui Andrew Hewison, expertul BBC în meteorologie.

Acesta a mai afirmat că de obicei, curcubeele sunt superbe, dar este destul de dificil să le observi cu ochiul liber, dinc auza nuanței pregnante de alb, însă nu același lucru putem spune despre cel apărut în noaptea de miercuri, pe cerul Marii Britanii.

Curcubeu lunar, pe creul nopții. Fenomenul este extrem de rar

Curcubeul lunar a coincis cu echinocțiul de primăvară

Specialiștii se declară încântați și totodată surprinși că acest fenomen apare la doar câteva zile distanță de echinocțiul de primăvară, practic momentul în care trecem cu adevărat la primăvară, din punct de vedere astronomic.

Andrew Hewiston povestește că a observat curcubeul lunar în jurul orei  22:00, chiar în timp ce ieșise cu câinele său la plimbare. „În primă fază, am încercat să fac poze cu telefonul, dar n-am reușit. Noroc că aveam la mine și aparatul foto digital, cu care am reușit să surprind imagini superbe”.

„A trebuit să mă grăbesc, pentru că un astfel de fenomen se produce extrem de rar și durează doar 4 sau 5 minute. Dar este un moment de neuitat” , a mai spus expertul BBC îna stfel de fenomene. Reamintim că echinocțiul de primăvară s-a produs pe 20 martie 2019. Este considerat momentul în care primăvara își intră în mod…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata