Fifor: Am avut privilegiul de a cunoaşte Armata ca pe o familie mare, unită şi statornică

0

Guvernul României va continua să îşi respecte cu acurateţe angajamentele asumate prin Programul de Guvernare în domeniul Apărării, a afirmat marţi ministrul demisionar al Apărării, Mihai Fifor, care a subliniat că în ultimele 14 luni a avut privilegiul de a cunoaşte Armata ca pe o familie mare, unită şi statornică.

"Îmi închei mandatul la vârful Ministerului Apărării Naţionale. A fost cea mai onorantă, mai solicitantă, dar şi mai plină de satisfacţii perioadă din întreaga mea carieră politică, în care am încercat să îmi servesc Patria în mod integru, cu dăruire, demnitate şi profesionalism. Am avut privilegiul de a cunoaşte, în aceste 14 luni, Armata României ca pe o familie mare, unită şi statornică, depozitară a patriotismului autentic, a sacrificiului de sine nu la simplu nivel declarativ, ci demonstrat zi de zi. Am fost primit, în fiecare garnizoană, cu camaraderie şi căldură, am învăţat enorm de la fiecare dintre militarii cu care am lucrat, indiferent de grad sau funcţie", a afirmat Fifor într-o postare pe Facebook.

 

El s-a arătat "absolut convins" că vor acorda acelaşi respect şi vor răspunde cu aceeaşi eficienţă celui care va prelua, în perioada imediat următoare, mandatul Apărării, şi că îl vor sprijini pentru a duce mai departe proiectele esenţiale aflate în derulare.

"Guvernul României va continua să îşi respecte cu acurateţe angajamentele asumate prin Programul de Guvernare în domeniul Apărării. România a alocat pentru al doilea an consecutiv 2% din PIB pentru Apărare, conform deciziei Parlamentului României şi a Guvernului. Am prevăzut deja în Proiectul de buget pentru anul 2019 alocarea a 2% din PIB. Acest lucru va permite o abordare robustă a programelor strategice de înzestrare, care au înregistrat evoluţii majore în acest an şi care vor continua, sunt convins, cu o şi mai mare anvergură, pe măsura provocărilor care ne stau în faţă, la…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata