Fifor: Orban nu va fi premierul României! Va fi cel mult un „premier respins”

149

 Secretarul general al PSD, MIhai Fifor, a declarat, miercuri, că Ludovic Orban este „<nebunul> de sacrificiu de pe tabla de șah a lui Iohannis”. El mai afirmă că, dacă Parlamentul respinge prima propunere, președintele trebuie să desemneze alt premier.

”Orban, <nebunul> de sacrificiu de pe tabla de sah a lui Iohannis! Acesta e rolul mărunt pe care i l-a rezervat președintele, cel de <premier respins>. Probabil a simțit și el că e prea frumos ca să poată fi adevărat. Iar ca să nu facă pe <nebunul>, Rareș Batistuță l-a amăgit că tot pe el îl va pune Iohannis și a doua oară. Dar vă spun că nu va exista <a doua oară> pentru Sică. Așa cum la remaniere Guvernul trebuie să vină cu altă propunere de ministru, atunci când președintele o refuză pe prima, tot așa, Iohannis va trebui să vină cu altă propunere, după ce Sică va fi respins de Parlament. Iar dacă președintele va face pe <nebunul>, există desigur calea sesizării conflictului juridic de natură constituțională”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

El a apreciat că Ludovic Orban nu va fi premierul României.

”Deci, dragi români, puteți răsufla ușurați! Orban nu va fi premierul României! Va fi cel mult un <premier respins>, după care va redeveni… șomer”, a conchis social-democratul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută marți la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

„Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL, celui mai mare partid din opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa e democratic corect, așa se va întâmpla”, a declarat președintele României.

Sursa: News 24 Romania.

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata