Florin Roman (PNL): Acuz deschis PSD de spălare de bani şi de deturnare de fonduri

0 106

Vicepreşedintele liberal Florin Roman a acuzat, vineri, la Alba Iulia, Partidul Social Democrat (PSD) de "spălare de bani" şi de "deturnare de fonduri" pe baza unor informaţii cuprinse într-un raport de control al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) privind modul în care au fost cheltuiţi banii primiţi din subvenţiile acordate partidelor politice.

"Îl acuz deschis (PSD-ul, n.r.) de spălare de bani în privinţa finanţărilor de la Autoritatea Electorală Permanentă şi de deturnare de fonduri din subvenţie, în scopul de a plăti analişti şi jurnalişti din presa centrală.Vă pun la dispoziţie o copie după actul de control al AEP – este principalul motiv pentru care PSD a schimbat în regim de urgenţă conducătorul AEP şi şi-a pus acolo omul care, de fapt, se face responsabil de spălare de bani şi de deturnare de fonduri, în special pentru bani negri pentru partid şi pentru plata la negru sau, în alte cazuri, prin firme a unor jurnalişti pe care îi vedeţi în studiourile centrale de televiziune (…), care sunt prezentaţi ca analişti independenţi, dar care beneficiază la greu de susţinerea financiară a PSD", a susţinut, într-o conferinţă de presă, deputatul Florin Roman.

Acesta a prezentat jurnaliştilor o listă "cu o parte din firmele cu care PSD are relaţii contractuale în baza legii, cu care PSD are relaţii contractuale în scopuri politice şi o parte din firmele prin care ei spală bani".

Parlamentarul liberal a spus că banii, conform legii, nu puteau fi folosiţi decât cu o singură destinaţie, respectiv pentru funcţionarea administrativă a partidului. "Din acest motiv, au şi schimbat legea astfel încât, de anul ăsta, cei 46 de milioane de euro să poată fi folosiţi şi în campanie electorală. (…). De altfel, e o încercare disperată a PSD de a cumpăra zona din presa centrală şi din presa locală acolo unde li se permite acest lucru (…). Ei întotdeauna au avut această tendinţă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x