Florina Presadă (USR), despre bugetul pe 2019: Să nu lăsăm nereguli de procedură extrem de importante să treacă neobservate

0 127

Senatorul USR Florina Presadă consideră că în dezbaterea parlamentară a legii bugetului de stat pe anul în curs şi a legii privind plafoanele fiscal-bugetare au existat nereguli de procedură care nu trebuie lăsate să treacă neobservate.

"Este dreptul preşedintelui Klaus Iohannis să facă acest lucru (n.r. – să atace la CCR legea bugetului). După cum ştim, în perioada în care Legea bugetului de stat şi cele conexe au fost în dezbatere parlamentară, aşa zisa dezbatere parlamentară, mai degrabă în procedură parlamentară, au fost o serie de nereguli de procedură, ca să nu mai spun că multe dintre amendamentele venite din partea Opoziţiei au fost respinse, amendamente care nu erau făcute doar pentru a fi făcute, ci pentru că ele identificau nişte nevoi reale, cărora bugetul acesta trebuia să le răspundă. Ştim, de asemenea, că bugetul a fost construit pe nişte venituri estimate, care depăşesc realitatea în acest moment şi s-ar putea ca acest buget mincinos, de fapt, să fie o mare problema pentru noi toţi. Ce mi se pare important însă, este să nu lăsăm ca nereguli de procedură extrem de importante, cum s-a întâmplat cu legea ce privea plafoanele fiscal bugetare, să treacă neobservate", a afirmat vineri Presadă într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019.

"Există, din păcate, şi aspecte de neconstituţionalitate în acest buget. Bugetul ruşinii naţionale nu doar că pune în pericol economia românească, ci are aspecte clare de neconstituţionalitate. Nu se respectă obligaţii asumate de România faţă de UE din care facem parte, se încalcă unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizării şi principiului subsidiarităţii. Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi CCR pe bugetul 2019, bugetul ruşinii naţionale", a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x