Ford renunţă la planurile de a produce vehicule electrice cu grupul chinez Zotye Automobile

0 387

Compania Ford Motor a anunţa joi, că a decis să renunţe la planurile de a lansa societăţi mixte cu grupul chinez Zotye Automobile pentru a produce vehicule electrice, transmite Reuters.

În industria vehiculelor electrice din China şi politicile guvernamentale au suferit schimbări importante de când au fost semnate acordurile, în 2017 şi în 2018, ceea ce a determinat schimbarea politicii Ford, se arată într-un comunicat al companiei, unde nu sunt prezentate detalii suplimentare.

În acest sens, săptămâna trecută, Ford a anunţat că societatea sa mixtă cu grupul chinez Chongqing Changan Automobile Co va începe să producă modele exclusiv electrice Mustang Mach-E.

Joi, compania Ford a informat că va avea „un model de afaceri mai flexibil în China” şi va analiza modul de utilizare a operaţiunilor sale existente din ţară şi din alte regiuni şi va construi centre de afaceri.

Iar, reprezentanţii Zotye nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia.

În anul 2017, Ford şi Zotye au anunţat că vor investi împreună 756 milioane de dolari pentru a înfiinţa o societate mixtă în China, care urma să producă vehicule electrice. Un an mai târziu, producătorii auto au semnat un memorandum de înţelegere pentru o nouă societate mixtă care ar fi fost dedicată producţiei de vehicule electrice pentru firmele de ride-hailing.

În anul 2020, vânzările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 11%, la 1,37 milioane de unităţi, iar pentru acest an Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă la livrări de 1,80 milioane de unităţi.

În contextul dezvoltării acestor secmente auto, autorităţile de la Beijing vor ca automobile electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Producătorul auto Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata