Ford vrea să vândă 100.000 de vehicule cu sistem de conducere hands-free în primul an de la lansare

0 3

100.000 de autoturisme şi camionete echipate cu noul sistem de conducere hands-free al companiei Ford Motor Co, în primul an în care acesta va fi disponibil. Astfel, constructorul auto american a anunţat vineri că se aşteaptă să vândă aceste vehicule în primul an în care acesta va fi disponibil, transmite Reuters.

Ideea este că în prima fază va fi instalată doar partea hardware a sistemului. Software-ul pentru noul sistem nu va fi gata decât peste aproximativ 12 luni, a informat Ford.

din punct de vedered al instalării, sistemul Active Drive Assist dezvoltat de Ford va fi disponibil în prima fază numai pentru noul model restilizat F-150 pickup şi noul SUV electric Mustang Mach-E, care vor începe să fie vândute la finele acestui an. Cu toate acestea, sistemul de conducere hands-free nu va fi activat decât în trimestrul al treilea din 2021, a precizat compania.

Actual, clienţii pot comanda un SUV electric Mustang Mach-E sau un pickup F-150 echipat cu pachet de conducere asistată Co-Pilot360, care include şi partea hardware pentru sistemul de Active Drive Assist. Însă conducerea hands-free va fi activată prin wireless atunci când va fi gata sistemul software, în a doua jumătate a anului următor, a informat Ford.

În curând, sistemul Active Drive Assist va fi un element standard pentru anumite modele premium din gama Ford, iar pentru alte modele va fi disponibil sub forma unei opţiuni, la un preţ de cost de aproximativ 1.500 de dolari.

Producătorul auto Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Aşadar, Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi, dacă sunt incluse şi societăţile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienţi Ford şi 19 unităţi de producţie (12 unităţi proprii şi şapte asocieri în participaţie neconsolidate).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x