Fostul vicepreședinte al SUA Mike Pence intră oficial în cursa prezidențială din 2024

De Jurnalul Național Externe Politică 142 citiri
3 min citire
Pence se alătură unui grup aglomerat și încă în creștere de candidați republicani, conduși de Donald Trump și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence, a anunțat oficial că va face campanie pentru nominalizarea republicană pentru cursa prezidențială din 2024.

Anunțul îl confruntă cu fostul președinte Donald Trump, actualul favorit și fostul șef al lui Pence.

Campania lui Pence a depus luni o declarație de candidatură la Comisia Electorală Federală, iar bărbatul de 63 de ani este de așteptat să-și lanseze campania miercuri în statul Iowa, cu nominalizare anticipată.

Un credincios social conservator și creștin evanghelic, fostul guvernator al Indianei s-a distanțat din ce în ce mai mult de Trump după ce a respins cererile fostului președinte de a anula alegerile din 2020 în rolul său de președinte al Senatului.

Pence se alătură unui câmp aglomerat și în creștere de candidați republicani, care include Trump, guvernatorul Floridei Ron DeSantis, senatorul Tim Scott și fostul guvernator al Carolina de Sud Nikki Haley.

Guvernatorul Dakota de Nord, Doug Burgum, plănuiește să intre în cursă miercuri, potrivit unei persoane familiarizate cu planurile lui Burgum, în timp ce fostul guvernator al New Jersey Chris Christie intră în cursă marți, aducând numărul total de candidați republicani la două cifre.

Numărul de candidați care concurează pentru nominalizare îi privește pe mulți oponenți ai lui Trump din cadrul Partidului Republican, care se tem că votul anti-Trump ar putea fi împărțit, predând nominalizarea partidului fostului președinte.

Pence și-a petrecut o mare parte din ultimii doi ani în turnee în state cu nominalizări timpurii, cum ar fi Iowa și New Hampshire, pentru a-și consolida viziunea politică de „creștin, conservator, republican – în această ordine”.

El se definește ca un republican tradițional, preocupat de responsabilitatea fiscală și de valorile familiei, care poate să livreze politicile economice ale lui Trump fără dramatism.

De asemenea, s-a aliat puternic cu Ucraina și a refuzat să excludă reduceri ale plăților pentru asistență socială.

În timp ce politica sa este populară în rândul republicanilor, criticii se întreabă dacă Pence are o circumscripție electorală într-un partid care este mai concentrat acum pe populism și politică culturală decât pe conservatorismul tradițional.

Sursa – www.aljazeera.com