Fotbal: Brazilia va găzdui Copa America 2021, în locul Argentinei şi Columbiei (oficial)

120

Competiţia Copa America la fotbal se va desfăşura în Brazilia, ediţia din acest an, a cărei lovitură de start urmează va fie dată pe 13 iunie, după retragerile Columbiei şi Argentinei, a confirmat preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, informează AFP şi EFE.

„Brazilia va organiza Copa America”, a declarat Bolsonaro, asigurând că cel puţin patru dintre cele 27 de state braziliene sunt dispuse să găzduiască meciurile acestui turneu rezervat selecţionatelor celor zece ţări din America de Sud.

Şeful de cabinet al preşedintelui brazilian, Luis Eduardo Ramos, care luni lăsase să planeze unele dubii, afirmând că nimic nu este încă decis în această privinţă, a postat un mesaj pe Twitter în care a scris: ”Confirmat: Copa America va avea loc în Brazilia”.

În acest sens şi Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat la rândul ei că meciurile din cadrul turneului Copa America 2021 se vor disputa în oraşele Brasilia, Rio de Janeiro, Cuiaba (statul Matto Grosso) şi Goiania (statul Goias).

Turneul trebuia să aibă loc iniţial în 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urma să fie găzduit de Columbia şi Argentina.

În contextul dat, CONMEBOL a fost nevoită să renunţe însă la meciurile găzduite de Columbia din cauza mişcărilor sociale din această ţară, în timp ce Argentina s-a retras ca urmare a crizei sanitare generate de pandemia de coronavirus.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata