Franţa anunţă că traficul prin Canalul Mânecii revine treptat la normal

0 133

Ministrul delegat pentru Conturi Publice din Franţa, Olivier Dussopt, a declarat că traficul prin Canalul Mânecii revine treptat la normal la Calais, iar un camion din cinci este supus unui control amănunţit, în special din cauza nepregătirii corespunzătoare a formalităţilor vamale, potrivit AFP.

„De la începutul anului, traficul era redus, la 1.500 de camioane pe zi, în contextul în care media este cuprinsă între 5.000 şi 6.000. Ne apropiem de 5.000-6.000. Ieri, de exemplu, aproape 4.000 de camioane au traversat frontiera”, a afirmat oficialul la Sud Radio.

„Dintre aceste camioane care trec frontiera (…), unul din cinci este supus unui control mai amănunţit, fie un control de documente, fie un control al încărcăturii. Unele se fac din motive sanitare (…), dar marea majoritate a camioanelor care sunt controlate la vamă sunt oprite pur şi simplu pentru că firma nu a făcut operaţiunile vamale prealabile”, a adăugat el.

În contextul politico-administrativ de la 1 ianuarie, odată cu ieşirea Marii Britanii din piaţa comună europeană, schimburile comerciale între ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie sunt asimilate operaţiunilor de import şi export şi, prin urmare, sunt supuse unui anumit număr de noi reguli.

Companiile trebuie să îndeplinească formalităţi vamale înainte de transportul mărfurilor, pentru a putea trece prin noua frontieră.

În anticiparea acestor noi constrângeri, mai multe companii şi-au intensificat schimburile comerciale cu Regatul Unit până la 31 decembrie, astfel că traficul a rămas mult mai scăzut de la începutul anului.

În plus, actualul lockdown-ul introdus în Anglia, pentru a combate epidemia de COVID-19 a redus şi mai mult circulaţia.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata