Furtunile din Vietnam au făcut cel puţin 28 de victime

Foto agerpres.ro
0 1

Din cauza ploilor torenţiale care au afectat regiuni extinse din Vietnam, încă  zece persoane au murit, conform unui raport dat publicităţii marţi de autorităţi, astfel, numărul total al victimelor ajungând la 28, în condiţiile în care 12 persoane sunt încă date dispărute şi există şi temerea că 17 muncitori de pe şantierul unei hidrocentrale ar fi fost îngropaţi de o alunecare de teren, conform autorităţilor locale, transmite DPA.

În urma acestoe evenimente, printre persoanele decedate se numără 22 de oameni prinşi de viituri, 3 membri ai unui echipaj care s-au înecat pe mare şi alţi trei care au murit electrocutaţi.

În acest context, marţi, autorităţile din provincia centrală Thua Thien-Hue au mobilizat un elicopter pentru a verifica informaţiile cu privire la o alunecare de teren care s-ar fi produs pe şantierul unei hidrocentrale şi ar fi îngropat o clădire în care se aflau 17 muncitori.

La rândul său, Nguyen Dai Thanh, directorul companiei care construieşte hidrocentrala, a declarat pentru presă că a primit informaţii despre incident luni după-amiaza, însă aceste informaţii au fost primite prin telefon, în condiţii de semnal slab şi sunt greu de verificat în teren.

În context politic, premierul Nguyen Xuan Phuc le-a solicitat marţi dimineaţă autorităţilor locale să intervină de urgenţă pentru salvarea muncitorilor.

Deocamdată însă, drumul de acces spre şantierul hidrocentralei este blocat de viituri, fiind inpracticabil.

În momentul de faţă, ploile torenţiale au inundat peste 131.000 de gospodării şi cel puţin 244 de şcoli din regiunea centrală a Vietnamului.

Însă, autorităţile au avertizat că se aşteaptă la şi mai multe viituri şi alunecări de teren în zilele următoare pentru că o nouă depresiune tropicală, furtuna Nangka, va ajunge miercuri în centrul şi nordul Vietnamului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata