Gabriel Daraban, fratele preşedintelui Camerei de Comerţ a României, candidatul ALDE la Primăria Constanţa

0 105

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat sâmbătă că liderul Organizaţiei municipale Constanţa, Gabriel Daraban, va fi candidatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor la Primăria Constanţa.

"Constanţa nu este astăzi ceea ce eu mi-am imaginat şi ceea ce pot să văd când mă duc în alte ţări şi văd porturile importante. Alte ţări au şapte porturi, cinci porturi, şi toate sunt oraşe prospere. Noi avem Constanţa principal port comercial şi aici nu văd această efervescenţă caracteristică unui oraş în care economia profită de pe urma portului. Sunt convins că Gabi Daraban, care este ataşat Constanţei şi iubitor să vadă Constanţa evoluând, va lansa proiectul pe care bănuiesc că ar putea să îl denumească 'Renaşterea Constanţei', care să se bazeze pe activităţi economice mult mai susţinute, fie că este vorba de comerţ, de industrie, cultură, în care dorinţa noastră este să angreneze toate forţele vii ale oraşului. Adică, în primul rând mediul economic, în al doilea rând mediul universitar, în al treilea rând intelectualitatea, care este în Constanţa foarte numeroasă şi bine reprezentată, până la ultimul cetăţean", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă organizată la Constanţa.

Potrivit acestuia, Constanţa este un oraş ce a fost dominat de diverse grupuri de interese.

"Un oraş care, practic, a fost dominat de diverse grupuri de interese, care nu au condus Constanţa în beneficiul cetăţenilor, ci în beneficiul propriu. Şi lucrul acesta se vede, se simte şi se şi cunoaşte. Constanţa este, din păcate, cunoscută dincolo de graniţele oraşului, în toată ţara, prin această caracteristică nefericită şi care trebuie bineînţeles să dispară, să ţină de trecut", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Gabriel Daraban a afirmat că municipiul Constanţa are nevoie de proiecte fezabile de dezvoltare.

"Oraşul Constanţa, în…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x