Gabriel Dumitraşcu (PNL) îi propune Gabrielei Firea constituirea unui grup de lucru privind situaţia RADET

124

Vicepreşedintele PNL Bucureşti Gabriel Dumitraşcu i-a propus marţi primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, constituirea unui grup de lucru la nivelul municipalităţii în vederea stabilirii unui program real de modernizare a RADET.

"Fac un apel către doamna primar general să evalueze corect momentul în care se află Bucureştiul, să îşi deschidă opţiunile către toţi specialiştii care vor să abordeze acest subiect constructiv – şi vorbesc nu doar de specialiştii din PNL, ci de cei din lumea universitară sau industrială – să constituim un grup de lucru la nivelul PMB, să dezbatem alternative, să luăm decizii rapide, iar Bucureştiul, din anul acesta, să intre într-un program real de modernizare. Să terminăm cu cârpelile, să începem să facem lucrurile corect şi sigur", a spus fostul director al RADET Bucureşti, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL.

Gabriel Dumitraşcu a dezaprobat intenţia administraţiei actuale de a realiza o fuziune între Elcen şi RADET, menţionând că nu a fost prezentat un calcul economic privind fezabilitatea acestui proiect.

"Nu poţi să pui doi muribunzi împreună, în speranţa că se aplică algebra: minus cu minus să facă plus. Din punct de vedere economic, când pui doi muribunzi împreună, devine o catastrofă, ceea ce s-a şi întâmplat. (…) Haideţi să ne uităm pe execuţiile bugetare şi pe gradul de îndatorare al PMB şi veţi constata că primăria nu îşi poate asuma eforturile financiare pe care le necesită modernizarea ELCEN şi noile capacităţi de producţie arondate, dispersate, pe teritoriul Bucureştiului", a susţinut el.

Dumitraşcu a adăugat că, în 2018, PMB a alocat 1,2 miliarde lei pentru preluarea creanţelor Elcen şi doar 50 de milioane de lei pentru modernizarea sistemului de termoficare.

"Raportul trebuia să fie invers, dacă PMB avea o intenţie reală, sănătoasă de a pune la punct sistemul de termoficare a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner