Gabriel Leş: Apărarea europeană nu poate evolua fără o legătură transatlantică solidă şi funcţională

0

Apărarea europeană nu poate evolua fără o legătură transatlantică solidă şi funcţională, profilul Europei ca şi actor global fiind în strânsă legătură cu aceasta, a subliniat ministrul Apărării, Gabriel Leş, luni, în cadrul declaraţiilor comune susţinute alături de omologul austriac.

"Vizita la Bucureşti a omologului austriac, domnul ministru Mario Kunasek, s-a desfăşurat în contextul deţinerii de către Austria a Preşedinţiei Consiliului UE, respectiv al preluării de către România, începând cu 1 ianuarie 2019, a acestei înalte responsabilităţi. Astfel, discuţiile de azi s-au concentrat pe evoluţiile şi pe progresele realizate de Austria pe perioada mandatului său şi, bineînţeles, pe priorităţile României pe durata deţinerii Preşedinţiei în domeniul apărării. (…) Am evidenţiat faptul că suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţile majore ce decurg din această calitate, demersurile pe acest palier la nivel de minister, ca, de altfel, la nivelul întregului Executiv, aflându-se în grafic", a declarat Gabriel Leş.

Ministrul român al Apărării a adăugat că în cadrul discuţiilor a evidenţiat, în ceea ce priveşte evoluţiile pe dimensiunea de securitate şi apărare în cadrul UE, că "apărarea europeană nu poate evolua fără o legătură transatlantică solidă şi funcţională, profilul Europei ca şi actor global fiind în strânsă legătură cu aceasta".

"În ceea ce priveşte capabilităţile militare, România va continua să sprijine procesul de dezvoltare a acestora în cadrul UE prin acţiuni concrete, în paralel cu eforturile de includere a contribuţiei Agenţiei Europene de Apărare în abordarea cuprinzătoare a UE în domeniul securităţii şi apărării", a mai declarat Leş.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

El a precizat că o altă temă a convorbirilor a constituit-o problematica Balcanilor de Vest.

"Am spus că în această zonă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close