Gabriel Leş (MApN): Alocarea a 2% din PIB reprezintă o oportunitate importantă pentru industria de apărare

0 114

Alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, pentru o perioadă de cel puţin 10 ani, reprezintă oportunităţi importante pentru economia României, în general, şi industria de profil, în special, a afirmat ministrul Gabriel Leş, care s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

"Nivelul de alocare de două procente din PIB, asumat de Guvernul României pentru cel puţin 10 ani, a pus punct unei lungi perioade de subfinanţare a Armatei şi a permis iniţierea unor programe majore de înzestrare, la un nivel fără precedent după 1990. Toate acestea reprezintă oportunităţi importante pentru economia României, în general, şi industria de apărare, în special, pentru că majoritatea programelor de achiziţii pornesc de la premisa, care este, de fapt, condiţie esenţială în procedura de achiziţie, ca producţia noilor echipamente să fie integrată în cea mai mare măsură posibil în România", a declarat ministrul Gabriel Leş, potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES.

Tema principală a discuţiilor dintre cei doi miniştri a identificarea soluţiilor pragmatice pentru integrarea industriei naţionale de apărare în derularea programelor majore de înzestrare a Armatei României, se arată în comunicat.

Ministrul Apărării Naţionale a prezentat o sinteză a programelor majore de înzestrare aflate în derulare sau în fazele finale de planificare.

"Urmărim ca, prin valorificarea condiţiilor de off-set, să contribuim, prin crearea centrelor de mentenanţă, de exemplu, la retehnologizarea unor importante unităţi de profil din industria naţională sau crearea altora noi, care să ne permită derularea operaţiunilor de mentenanţă pe toată durata de exploatare a echipamentelor pe teritoriul României, ceea ce va însemna crearea unui număr important de locuri de muncă de înaltă calificare", a adăugat Gabriel Leş.

Niculae Bădălău a trecut în revistă principalele proiecte ale Ministerului…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata