Gabriela Firea amenință că atacă la CCR bugetul dacă rămâne în actuala formulă

0


Primarul general Gabriela Firea a declarat că va ataca la Curtea Constituțională Legea Bugetului dacă va rămâne în forma sa actuală. Edilul susține că cei care au făcut bugetul au încălcat mai multe legi.

“Dacă rămâne în această formă bugetul de stat şi domnul Dragnea nu înţelege să nu-i pedepsească pe bucureşteni şi să nu mai demonstreze că, practic, îi urăşte, noi vom contesta şi la Curtea Constituţională şi la Consiliul Legislativ şi în contencios, pe toate căile, acest proiect de buget. Pentru că încalcă foarte multe legi, în primul rând Constituţia. Municipiul Bucureşti este capitala României, este singura unitate administrativ-teritorială, sectoarele sunt subdiviziuni administrative şi nu poate domnul Dragnea, obligând Ministerul de Finanţe să modifice bugetul dintr-un condei, să încalce şi Constituţia şi Legea Administraţiei Publice Locale şi Legea Serviciilor Sociale şi Legea Finanţelor Publice Locale”, a spus Gabriela Firea, la RTV.

Potrivit edilului Capitalei, situația atuală este foarte gravă şi a spus că nici soluţia împrumuturilor nu va fi, probabil, acceptată de Ministerul Finanţelor. “Este foarte grav, vom încerca să ne împrumutăm, dar şi aici este o problemă, pentru că nu ne va da cu siguranţă aprobare Ministerul de Finanţe care ascultă tot de ceea ce spune domnul Dragnea, vor spune că orice împrumut se duce în deficitul ţării şi nu avem voie să mergem în deficit şi va fi foarte dificil. Vom încerca să rostogolim nişte credite pe care le-am moştenit de la celelalte administraţii, vom vedea ce vom face”, a spus Firea, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata