Galaţi: Vicepremierul Daniel Suciu a semnat contractele de finanţare a patru proiecte destinate dezvoltării judeţului

0 100

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat, joi, la Galaţi, contractele de finanţare a patru proiecte privind dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, proiecte cu o valoare totală de aproximativ 60 de milioane de euro, derulate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

Cele patru proiecte presupun modernizarea a peste 75 de kilometri de drumuri judeţene, respectiv, 10,5 kilometri din Centura ocolitoare a municipiului Galaţi, care se va extinde la patru benzi şi va beneficia de construcţia unui pod hobanat, şi alţi 66 de kilometri din trei drumuri judeţene, respectiv DJ 251 A, DJ 255 şi DJ 254.

La semnarea contractelor, vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a referit şi la Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pe care l-a numit "cel mai de succes program din România".

Potrivit demnitarului, până în 2020, în România se vor încheia 12.000 de obiective de investiţii locale derulate prin PNDL în valoare totală de 47 miliarde lei.

"Dacă e să mă refer strict la componenta de PNDL I şi II, în România sunt astăzi peste 12.000 de obiective de investiţii, iar valoarea totală a acestora depăşeşte 47 de miliarde de lei. E cel mai de succes program şi am să vă spun şi de ce. Dacă până în 2012 proiectele de investiţii de la nivel guvernamental se făceau prin hotărâri de guvern sau ordonanţe, HG 577 şi Ordonanţa 7, din anul 2012, ministrul de atunci al Dezvoltării, Liviu Dragnea, a înglobat toate proiectele de investiţii la nivel guvernamental într-unul singur şi s-a introdus bugetarea multianuală, astfel încât să nu depindă o unitatea administrativ-teritorială sau un beneficiar de vitregiile politice, astfel încât dacă ai un contract în derulare într-un an, să fii sărit de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata