Garanti Bancă anunță că serviciile digitale sunt din nou funcționale

108

Serviciile de digital banking ale Garanti Bank sunt din nou funcționale, anunță instituția bancară

Situația a fost soluționată în cursul zilei de marți. Clienții pot folosi din nou serviciile de online și mobile banking, pot accesa website-urile garantibank.ro și bonuscard.ro, precum și să efectueze plăți online/e-commerce.

Pe perioada indisponibilității serviciilor digitale, clienții și-au putut folosi în continuare cardurile la orice ATM (indiferent de bancă), precum și la POS-uri fizice. Totodată, au putut efectua orice operațiune în agențiile Garanti Bank, unde comisionarea a fost conform tarifării prin internet și mobile banking, iar ATM-urile Garanti Bank au fost, de asemenea, funcționale. Conturile, datele și siguranța financiară ale clienților nu au fost afectate în acest proces, precizează banca.

Garanti Bank a anunțat luni că din cauza unor probleme tehnice sunt indisponibile momenta internet si mobile banking, website garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

În Turcia, banca Garanti BBVA și compania de telecomunicații Türk Telekom au fost afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie. Garanti BBVA a emis luni o declarație către bursa din Istanbul, recunoscând că este una dintre companiile afectate. „Ne confruntăm cu un atac de tip DDOS [Distributed Denial of Service] care vizează încetinirea sau blocarea accesului la serviciile de pe canalele noastre digitale”, a spus banca, menționând că aceasta este o situație cu care se confruntă în diferite țări și instituții.

Astfel de atacuri sporesc traficul de internet către companii, ducând la afectarea serviciilor. „În timp ce acțiunile de până acum au rezolvat în mare măsură întreruperea accesului intern, întâmpinăm dificultăți în a răspunde la cererile venite din străinătate”, se arată în declarație.

Banca a dat asigurări că nu există riscuri în ceea ce privește confidențialitatea informațiilor clienților și securitatea financiară.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata