Grupul Generali va plăti 203 milioane de dolari pentru activele Axa din Grecia

49

Grupul italian de asigurări Assicurazioni Generali SpA a achiziţionat operaţiunile din Grecia ale companiei franceze de asigurări Axa SA, ca parte a planului de a-şi extinde activitatea în Europa pe segmentul asigurărilor generale şi de sănătate, transmit Reuters şi Bloomberg.

Astfel, grupul de asigurări va plăti 165 de milioane de euro (203 milioane de dolari) pentru Axa Grecia şi a anunţat de asemenea extinderea acordului de distribuţie între Axa şi Alpha Bank AE pentru o perioadă de 20 de ani, după actuala dată a expirării – martie 2027.

În prezent, compania Axa vinde produse de asigurări în Grecia printr-un acord de distribuţie pe termen lung cu Alpha Bank, astfel încât renegocierea parteneriatului a reprezentat un pas cheie în vederea finalizării acordului cu Generali.

Iar tranzacţia dintre Generali şi Axa ar urma să fie finalizată în trimestrul doi din 2021, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

Anul trecut, AXA Grecia a raportat prime brute de asigurare în valoare de aproximativ 168 milioane de euro. Axa este al doilea mare asigurător european, fiind depăşit de grupul german Allianz.

În acest sens, directorul general al Generali, Philippe Donnet, anunţa că firma are la dispoziţie 2,50 miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii (M&A).

„Prioritatea noastră în domeniul M&A în sectorul asigurărilor este Europa, în timp ce pe segmentul gestionării activelor ne uităm la SUA şi Asia”, a declarat Philippe Donnet.

Grupul Generali, prezent şi în România, este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări şi management al activelor. Înfiinţat în 1831, este prezent în 50 de ţări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Cu aproape 72.000 de angajaţi care deservesc 61 de milioane de clienţi, grupul deţine o poziţie de top în Europa şi o prezenţă în creştere în Asia şi America Latină.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata