George Ciamba a vorbit cu omologul său ungar despre perspectivele Summitului informal de la Sibiu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, s-a întâlnit luni, la Bucureşti, cu ministrul Gergely Gulyas, şeful Oficiului Prim-ministrului Ungariei, coordonator al afacerilor europene, şi a vorbit cu acesta despre perspectivele Summitului informal ce va avea loc în mai la Sibiu.

În cadrul întrevederii, cei doi au avut un schimb de opinii cu privire la o serie de dosare de actualitate de pe agenda europeană, precum viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, viitorul politicii de coeziune, politica de extindere, aspecte ale agendei instituţionale, fiind evidenţiată, totodată, semnificaţia coeziunii ca valoare comună europeană şi necesitatea promovării unui mesaj de unitate la nivel european, inclusiv cu ocazia viitorului Summit european informal de la Sibiu, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

De asemenea, a avut loc un schimb de opinii cu privire la viitorul Europei, inclusiv în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai a acestui an, precizează sursa citată.

Întâlnirea a prilejuit şi o trecere în revistă a rezultatelor obţinute de preşedinţia României la Consiliul UE la o lună de la preluarea mandatului. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata