George Ciamba – întrevederi bilaterale cu mai mulţi oficiali, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a discutat la Munchen, în marja Conferinţei de Securitate, cu mai mulţi oficiali, printre care s-au numărat Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit, Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, dar şi Kiron Skineer, directorul pentru planificare politică din cadrul Departamentului de Stat şi consilier al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

* Ministrul George Ciamba a discutat la Munchen cu negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier. Cei doi oficiali au vorbit despre evoluţiile din dosarul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, arată MAE.

Ministrul delegat a reiterat deschiderea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene de a asigura condiţiile pentru un dialog imediat, dacă va exista o poziţie clară a Guvernului britanic. ''La nivelul Uniunii Europene se doreşte o retragere ordonată şi predictibilă a Marii Britanii. Acordul cu Uniunea Europeană, respins de Parlamentul de la Londra, oferea cele mai bune condiţii pentru ambele părţi. George Ciamba a transmis susţinerea preşedinţiei române a Consiliului UE pentru avansarea planurilor de contingenţă stabilite în acest dosar'', arată MAE.

* În marja Conferinţei de Securitate, ministrul delegat a avut o întrevedere bilaterală cu Aurelia Frick, ministrul afacerilor externe, justiţiei şi culturii din Principatul Liechtenstein.

Oficialul român a transmis felicitări cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la crearea Principatului Liechtenstein, eveniment deosebit în istoria acestei ţări.

Cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relaţii diplomatice dintre cele două ţări. George Ciamba a exprimat deschiderea României de a întări colaborarea în zona economică, salutând prezenţa în ţara noastră a unor companii importante din Principatul Liechtenstein. Ministrul delegat George Ciamba…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata