George Ciamba va prezida reuniunea Consiliului Afaceri Generale

0 108

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, va prezida, marţi, la Luxemburg, ultima reuniune a Consiliului Afaceri Generale (CAG) organizată pe durata mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE şi va preda, simbolic, calitatea de preşedinte al Consiliului către omologul său finlandez.

"În timpul celor aproape şase luni de mandat, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, prin formatul Consiliul Afaceri Generale, a aprobat dosare cu o importantă semnificaţie pentru cetăţeni. Pe agenda discuţiilor se vor afla teme de interes, precum Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a avut ca obiectiv continuarea negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, care să faciliteze elaborarea unei versiuni revizuite a documentului de negociere, bază pentru un schimb de opinii la Consiliul European din iunie. În cadrul reuniunii de mâine, Preşedinţia română va prezenta un document de negociere revizuit/negobox care să poată fi baza unei decizii ulterioare la nivelul liderilor UE, în această toamnă. Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a obţinut, pe durata mandatului, închiderea negocierilor privind 10 propuneri sectoriale aferente Cadrului Financiar Multianual", afirmă sursa citată.

În cadrul Consiliului Afaceri Generale se va discuta şi despre pachetul privind Extinderea şi Procesul de Stabilizare şi Asociere, una dintre temele la care Preşedinţia României la Consiliul UE a lucrat intens încă de la preluarea mandatului, considerând de o importanţă strategică consolidarea rolului regional al Uniunii Europene.

La reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Luxemburg, miniştrii vor pregăti Consiliul European din 20-21 iunie 2019. AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x