Germanii nu cred în promisiunea guvernului de vaccinare a tuturor doritorilor până în septembrie

Foto: medlife.ro
0 197

Majoritatea germanilor nu cred în promisiunea guvernului că, până în luna septembrie, va oferi posibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 oricui va dori, transmite luni agenţia dpa.

În conformitatea unui sondaj YouGov realizat la comanda dpa între 3 şi 5 februarie, doar 26% dintre intervievaţi cred că guvernul îşi va respecta promisiunea, 57% sunt de părere contrară, iar 17% nu au dat un răspuns.

În acest sene, cancelarul Angela Merkel a spus în mod repetat, că Germania plănuieşte să le ofere, până la 21 septembrie, un vaccin tuturor adulţilor care vor dori să se imunizeze.

Din acest punct de vedere, chiar şi susţinătorii cancelarului sunt sceptici: 47% dintre respondenţii care votează pentru Uniunea Creştin-Democrată (CDU) sau Uniunea Creştin-Socială (CSU) nu cred că va exista posibilitatea vaccinării oricui va dori până la acea dată.

În contextul imunizării până la acea dată, doar 38% sunt de părere că această ţintă va fi atinsă.

Concret, votanţii altor partide sunt chiar mai puţin convinşi: numai 37% dintre cei ai Verzilor, 32% dintre cei ai social-democraţilor şi 27% dintre ai Partidului Liber Democrat spun că obiectivul va fi atins.

Pe de altă parte, dintre votanţii partidului Die Linke, stânga radicală, numai 22% au fost de această părere, iar dintre cei ai formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), doar 12%.

Din datele sondajului reiese că 19% dintre respondenţi cred că de vină pentru întârzierile în livrarea vaccinurilor este guvernul german, 17% arată spre Uniunea Europeană, 11% îi acuză pe producători.

Dintr-un total de 2.077 de participanţi la sondaj, 33% spun că vina aparţine în mod egal guvernului german, UE şi producătorilor de vaccinuri, iar restul nu au putut oferi un răspuns.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata