Giurgiu: O locomotivă care tracta vagoane destinate transportului de cereale a luat foc în mers

Foto: unghiul.com
0

În noaptea de marţi spre miercuri, o locomotivă care tracta mai multe vagoane destinate transportului de cereale pe o linie de cale ferată ce face legătura între localităţile Grădinari şi Vadu Lat din judeţul Giurgiu a luat foc în mers în apropierea gării din Vadu Lat.

“Prin 112 am fost anunţaţi cu privire la faptul că, în noaptea de marţi spre miercuri, în apropierea gării din localitatea Vadu Lat, judeţul Giurgiu, a izbucnit un incendiu la o locomotivă. Trenul se afla în mers, în momentul în care cele două persoane aflate în cabina locomotivei au observat flăcările şi au reuşit să se autoevacueze. Pentru stingerea incendiului, la faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenţie Roata de Jos şi Mihăileşti cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ISU Giurgiu.

Potrivit comunicatului, trenul respectiv se afla în mers în momentul în care cele două persoane aflate în cabina locomotivei au observat flăcările şi, din spusele martorilor, “abia au reuşit să iasă din locomotiva în flăcări”.

Iar pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta în partea frontală a locomotivei, la generator şi în cabina de comandă.

Datorită acestui incident, operaţiunea de stingere a incendiului a durat aproximativ o oră, dar pompierii au rămas toată noaptea la faţa locului pentru a asigura măsurile PSI până când echipaje specializate ale căilor ferate au reuşit să ridice locomotiva arsă de pe linie.

Având în vedere pagubele, în urma incendiului au ars compartimentele motor şi compresor, precum şi cabina de comandă.

Din punct de vedere al restului trenului, vagoanele acestuia folosite pentru transportul cerealelor, nu erau încărcate cu marfă şi nu au fost afectate de incendiu.

Cauza principală a acestui incendiu, în urma cercetărilor la faţa locului a reieşit faptul că un scurtcircuit electric este cauza probabilă a producerii incendiului.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata