Goni, transformat în furtună, a atins zona costieră a Vietnamului

Foto: news.un.org
0 0

Deşi a scăzut mult în intensitate, Goni transformat în furtună, a atins vineri coastele centrale şi sudice ale Vietnamului unde a provocat ploi torenţiale care au agravat inundaţiile ce afectează de o lună această ţară, relatează EFE.

Potrivit Centrului de Prognoză Meteorologică din Vietnam, Goni a ajuns pe coastele provinciilor Bin Dinh şi Phu Yen, transformat deja în furtună moderată, însoţită de vânturi de până la 40 de kilometri pe oră.

Însă, intensitatea a fost net diferită faţă de cea cu care Goni a lovit săptămâna trecută arhipelagul filipinez, când a fost considerat cel mai puternic taifun al anului şi a fost însoţit de rafale de vânt de până la 280 de kilometri pe oră şi a provocat 20 de morţi şi numeroase pagube materiale.

În pofida scăderii în intensitate, furtuna a provocat ploi intense timp de 12 ore în unele provincii, astfel încât autorităţile au decretat alertă de inundaţii în faţa posibilităţii deversării unor râuri şi a alunecărilor de teren care, în ultimele săptămâni, au provocat zeci de morţi în ţară.

În prezent, cel puţin 28.000 de persoane care trăiesc în zone cu risc înalt de inundaţii şi alunecări de teren au fost evacuate în ultimele ore şi aproximativ 5.000 de ambarcaţiuni de pescari au fost ancorate la mal până la trecerea furtunii.

Iar unele dintre provinciile afectate de această nouă furtună s-au confruntat deja cu inundaţii puternice, după o lună octombrie tragică, când nu mai puţin de patru furtuni consecutive au provocat zeci de morţi şi persoane dispărute.

Anul trecut, furtunile şi alunecările de teren s-au soldat cu 132 de morţi în Vietnam, un bilanţ net inferior faţă de cel prognozat pentru anul acesta.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x