Google Shopping devine gratuit pentru comercianţi

0 36

Google va propune comercianţilor să folosească gratuit serviciul său de cumpărături online, aflat în competiţie directă cu Amazon în domeniul publicităţii orientate, informează AFP.

Gigantul american, lider mondial al căutărilor pe internet, a anunţat marţi că vânzătorii americani vor putea să îşi distribuie produsele în regim de gratuitate pe platforma sa de la sfârşitul lunii aprilie şi că intenţionează să generalizeze această ofertă pentru comercianţii din lumea întreagă, până la finalul anului 2020.

Utilizarea Google Shopping era până acum rezervată companiilor care plăteau o taxă pentru a-şi promova bunurile prin reclame difuzate pe motorul de căutare.

Închiderea magazinelor tradiţionale din cauza pandemiei de coronavirus a accelerat această decizie a grupului Google.

Grupul american intenţionează să colaboreze şi cu serviciul de plată PayPal, pentru a facilita tranzacţiile pe platforma sa.

Amazon, liderul mondial al comerţului electronic, funcţionează pe un model economic similar şi obţine venituri tot mai importante din publicitate.

Odată cu pandemia de coronavirus şi măsurile de izolare, cumpărăturile online au cunoscut o amploare fără precedent, atât pentru produsele alimentare, cât şi pentru cele menajere sau de alte tipuri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata